Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Τα κρασιά του Μεσενικόλα σύντομα στο ράφι...

 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΔΙΟΝΥΣΟΣ Α. Σ.

Λίγα λόγια για να σας βάλουμε στο... "κλήμα"

Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ Α.Σ. ιδρύθηκε το 2011 από αμπελουργούς του Νομού Καρδίτσας με έδρα την τοπική κοινότητα Μεσενικόλα. Τα μέλη του ανέρχονται σε 80 και αξιοποιούν έκταση 850 στρεμμάτων.
Σκοπός του συνεταιρισμού είναι η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, μέσα από την αξιοποίηση της παραγωγής των μελών του αλλά και όλων των αμπελουργών του Νομού...

Για να πετύχει τους στόχους του μίσθωσε τις εγκαταστάσεις του οινοποιείου και αποστακτηρίου της πρώην ΕΑΣ Καρδίτσας, αξιοποιώντας το ίδιο έμπειρο προσωπικό.
Στο τέλος του Οκτώβρη αναμένεται να επανακυκλοφορήσουν στην αγορά  τα προϊόντα που οι καταναλωτές στην Καρδίτσα αλλά και σε άλλες πόλεις προτιμούν  και εμπιστεύονται πολλά χρόνια.
Οίνοι:
Άκρατος 
Αρετσίνωτο
Μεσενικόλα
Αποστάγματα: 
Τσίπουρο
Ταυρωπός με γλυκάνισο
Ταυρωπός χωρίς γλυκάνισο

Ταυρωπός, Μεσενικόλας και Άκρατος και πάλι στην αγορά της Καρδίτσας

OINOPARAGOGOI-1
Αισιοδοξία ότι οι παλιές ετικέτες (Ταυρωπός, Μεσενικόλας και Άκρατος) της πρώην Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας θα κυκλοφορήσουν ξανά στην αγορά της Καρδίτσας, προσθέτοντας και τα μπουκάλια των 175 ml, o Α.Σ. «Διόνυσος» παραχώρησε συνέντευξη τύπου, ζητώντας από τους Καρδιτσιώτες και όχι μόνο, να εμπιστευτούν και να αγκαλιάσουν ξανά τα τοπικά προϊόντα, ενώ προέτρεψε τους νέους αγρότες να ασχοληθούν με την αμπελοκαλλιέργεια και να γίνουν μέλη του Συνεταιρισμού. Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Φώτης Γκαζούνης αναφέρθηκε στην αθρόα προσέλευση νέων αμπελοκαλλιεργητών (από Δομοκό και Τύρναβο), ενώ η εμπιστοσύνη των ντόπιων αμπελοκαλλιεργητών φάνηκε από το γεγονός ότι στο πρώτο κιόλας 10ήμερο της επαναλειτουργίας του οινοποιείου Καρδίτσας, κατέφθασαν 250 τόνοι σταφυλιού από τις καλύτερες μαύρες ποικιλίες. Αναφέρθηκε δε στο στελεχιακό δυναμικό του συνεταιρισμού που αποτελείται από τον κ. Μανώλη Τσίπρα νομικό σύμβουλο, τους οικονομολόγους του λογιστικού γραφείου «Σύμπραξις», τον ειδικό σύμβουλο-μελετητή κ. Γιώργο Κορομπίλια, τους οινολόγους – χημικούς κ.κ. Ρέππα Χρήστο και Καπερώνη Ιωάννα, τεχνικός ασφαλείας τον μηχανολόγο-μηχανικό κ. Μπάμπη Παπαγεωργίου, τεχνολόγο τροφίμων τον κ. Σοφοκλή Παναγιωτίδη και διευθυντή του Α.Σ. Διόνυσος κ. Θωμά Σκαμαγκούλη. Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, στόχος είναι ο εκσυγχρονισμός του οινοποιείου, η προσπάθεια να καταστεί επισκέψιμο, η δημιουργία συνεταιρισμού αμπελώνα και τέλος η δυνατότητα επιλογής ετικέτας από κάθε ενδιαφερόμενο για κάποια προσωπική εκδήλωσή του. Τέλος ο κ. Γκαζούνης κάλεσε όλους τους φορείς του Νομού να στηρίξουν την προσπάθεια του «Διόνυσου» και δεσμεύτηκε ότι πολύ σύντομα θα γίνουν και τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων….με την απαραίτητη οινογευσία!
http://www.karditsanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου