Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Πανσέληνος σε αρχαιολογικούς χώρους της Καρδίτσας την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Εκδηλώσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καρδίτσας
για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο 2018
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει από το 2002 με επιτυχία τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία στο κοινό σε μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού. Η Πανσέληνος του Αυγούστου 2018 έχει ενταχθεί στις εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018. Σε 132 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας θα πραγματοποιηθούν 95 εκδηλώσεις, ενώ θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων 37 χώροι και μουσεία
H Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού, σας προσκαλεί να ...
απολαύσετε το ολόγιομο φεγγάρι στους αρχαιολογικούς χώρους αρμοδιότητάς της, διοργανώνοντας την Κυριακή 26 Αυγούστου δύο παράλληλες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Πιο συγκεκριμένα:
1) Ο αρχαιολογικός χώρος του αρχαϊκού ναού του Απόλλωνα της αρχαίας Μητρόπολης στις 21:00 θα φιλοξενήσει την Πειραματική Σκηνή του Δημιουργικού Εργαστηρίου Θεάτρου Όψεις, η οποία με σκηνικό τα κατάλοιπα του αρχαϊκού ναού του Απόλλωνα και κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού, θα παρουσιάσει τις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη.
Ο Στρεψιάδης είναι ένας αγρότης και βρίσκεται σε απελπιστική οικονομική κατάσταση. Τα χρέη τον έχουν πνίξει! Ο γάμος του με μια γυναίκα από ανώτερη κοινωνική τάξη και η άσωτη ζωή του γιου του, Φειδιππίδη τον έχουν οδηγήσει σε συνεχή δάνεια. Οι δανειστές του όμως δεν περιμένουν άλλο. Απαιτούν τα χρήματά τους και τον πιέζουν ασφυκτικά. Ο Στρεψιάδης έχει χάσει τον ύπνο του. Υπάρχει μόνο μία λύση! Το Σπουδαστήριο του Σωκράτη. Καθώς ο γιος του αρνείται να πάει, αποφασίζει να γραφτεί ο ίδιος και να σπουδάσει ρητορική και σοφιστική. Γρήγορα όμως θα εκδιωχθεί ως ανεπίδεκτος μαθήσεως. Ο γιος του θα πειστεί τελικά να πάει, μόνο που ο Στρεψιάδης θα το μετανιώσει πικρά….
Συμμετέχουν τα μέλη του Δημιουργικού Εργαστηρίου: Ασπασία Ακρίβου, Παναγιώτης Αργύρης, Ολυμπία Βαρζώκα, Ρήγας Διαμαντής, Μαριάνα Θαμπάτ, Ερμιόνη Κυριαζή, Αγάπη Κωνσταντινίδου, Γιώργος Μαφούνης, Βερόνικα Μπακόλα, Βάϊος Παπαγεωργίου, Μαρία Ρηγαδοπούλου, Γωγώ Σακκά, Γιάννης Σταμούλης και Χριστίνα Φούκα.
Σκηνοθεσία: Παύλος Βησσαρίου – Πάνος Νάκος. Διδασκαλία: Βασιλική Μακρή. Χορογραφίες: Γιάννα Πούλιου. Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Τάντου. Ήχος-Φώτα: Γιώργος Αλεξόπουλος. Υπεύθυνη Δημιουργικού Εργαστηρίου: Βασιλική Μακρή.
Η παραπάνω εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τέχνης Χώρος Θέατρο ΄Οψεις. Ο αρχαιολογικός χώρος θα παραμείνει ανοιχτός από τις 21:00 έως τις 24:00

Δυο φωνές, ένα ακορντεόν και κρουστά σε μια περιπλάνηση στις γειτονιές του κόσμου μέσα από τη μουσική. Τραγούδια που αγαπήθηκαν και πέρασαν τα σύνορα της χώρας τους μεταφέροντας μηνύματα σαν πολύχρωμες καρτ ποστάλ. Ανάμεσά τους ήχοι fado, bossa nova, bolero, swing, tango αλλά και τραγούδια της παλιάς Αθήνας μαζί με τις μικρές τους ιστορίες.


2) Στο Βυζαντινό κάστρο Φαναρίου και ώρα 21:30 θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Μουζακίου η μουσική παράσταση «ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ» - ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ με τους Αναστασία Σπύρου – τραγούδι, Ξένια Τσέλιγκα – μπαγιάν & τραγούδι και Δήμο Μπαλάφα – κρουστά.
Ώρες λειτουργίας του χώρου από τις 21:00 έως τις 24:00.
Οι επισκέπτες, όπως κάθε χρόνο, εκτός από ψυχαγωγία θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν ανάμεσα στα κατάλοιπα του πολιτιστικού αποθέματος του τόπου μας και να εξοικειωθούν με το ιστορικό παρελθόν του.
Σημείωση: Η προγραμματισμένη μουσικοχορευτική εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας δεν θα πραγματοποιηθεί.
Πληροφορίες : 2441061564/79832
email : efakar@culture.gr
https://www.facebook.com/ArchaiologikoMouseioKarditsas
http://ldepka.culture.gr/ youtube: Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου