Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Οι 100 ελληνικοί προορισμοί για φθινόπωρο και για χειμώνα

Νο. 49: Μεσενικόλας, Καρδίτσα

Ένα από τα πιο όμορφα και ιστορικά χωριά του νομού Καρδίτσας, κοντά στη λίμνη Πλαστήρα, ο Μεσενικόλας δεσπόζει σε υψόμετρο επτακοσίων μέτρων, περιτριγυρισμένος από δάση δρυός και καστανιάς.

Προσφέροντας θέα ως τον Όλυμπο και το Πήλιο, το χωριό έχει δικαίως χαρακτηριστεί ως το «Μπαλκόνι της Θεσσαλίας».

Οι κάτοικοι του χωριού ασχολούνται κυρίως με την αμπελοκαλλιέργεια και την παραγωγή κρασιού ...
και τσίπουρου. Στους αμπελώνες του χωριού καλλιεργείται η τοπική ποικιλία « Μαύρο Μεσενικόλα», η οποία μαζί με τις ποικιλίες «Σιράχ» και «Καρινιάν» δίνει το εκλεκτό κρασί ονομασίας προέλευσης ανώτερης ποιότητας.

Το χωριό βρίσκεται πάνω στο οδικό κύκλωμα της λίμνης Πλαστήρα για τη δημιουργία της οποίας προσέφερε τις περισσότερες καλλιεργήσιμες εκτάσεις από κάθε άλλο χωριό της περιοχής.

Η παραλίμνια περιοχή του χωριού είναι αυστηρά προστατευόμενη περιοχή απαλλαγμένη από κάθε μορφής δόμηση και προσφέρει στους επισκέπτες της αξέχαστες στιγμές γαλήνης και ηρεμίας.

Περιοχή ιδανική για πεζοπορία , ορεινό ποδήλατο, ψάρεμα, κυνήγι και αξέχαστη επαφή με τη χωρίς προηγούμενο ποικιλότητα της ντόπιας χλωρίδας και πανίδας.

Στο κέντρο του χωριού και πλάι στη φημισμένη δροσερή πλατεία με τα αιωνόβια πλατάνια, δεσπόζει η εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Η εκκλησία είναι από τις μεγαλύτερες της περιοχής του νομού Καρδίτσας, κτισμένη ολόκληρη με ντόπια πέτρα την περίοδο 1903-1905.

Κάτω από την κεντρική πλατεία και ανατολικά είναι οι «Βρύσες». Σε μια μικρότε­ρη, πλακοστρωμένη επίσης, πλατεία και κάτω από τη σκιά πλατάνων υπάρχουν 6 βρύσες, που έχουν άφθονο νερό.

Επισκεφθείτε το μικρό ξωκλήσσι της Παναγιάς της Ζωοδόχου Πηγής με ενδιαφέρουσες τοιχογραφίες του 1647 του αγιογράφου ιε­ρομόναχου Σαμουήλ και λίγο πιο κάτω το ξω­κκλήσι του Αγ. Δημητρίου, παλιό Μοναστήρι.

Από εδώ η θέα προς τον κάμπο είναι καταπληκτική. Το βλέμμα σας φθάνει στην Καρδίτσα τα Τρίκαλα, τον Όλυμπο τον Κίσσαβο, το Μαυροβούνι και το Πήλιο.

Πού να μείνετε:

Οργανώστε την απόδραση σας στο χωριό Μεσενικόλας και κλείστε ξενοδοχεία στην καλύτερη τιμή μέσω της Μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών  

HotelsCombined.gr

Ξενώνας DuLac
Από: 110 €

Oreiades Suites
Από: 60 €

Nevros Hotel Resort & Spa
Από: 97 €










 


http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου